alamar
voeg dit gerecht toe aan mijn Menu dit recept afdrukken

Recept : Gehaktballen op Luikse wijze

Bereidingstijd : 120 min

Werk : 45 min

Makkelijk - Moeilijk : **

Aangemaakt : 30 november, 2008

Dit recept werd 2807 keer bekeken

13 Ingredienten voor 1 persoon

5mlazijn
12gboter
1sneetjesbrood, wit
50mlbruine fond
0.25stukseieren
125gkalfsgehakt
7mlLuikse siroop
5gmaiszetmeel
0mlmelk
12gpeterselie
0grozijnen
0stuksui
250gvarkensgehakt

Bereiding :

Gebruik de helft van de uien voor de balletjes, de andere helft voor de saus

Voor de balletjes
1. Snipper de ui en hak de peterselie.
2. Meng het gehakt, de helft van de ui, de peterselie en eidooier in een kom.
3. Verwijder de korstjes van het brood en laat het weken in de melk.
4. Knijp het brood lichtjes uit en voeg toe aan de mengkom.
5. Kneed het geheel en breng op smaak met peper en zout.
6. Rol balletjes van 180g per stuk.
7. Plaats ze op een bakplaat en bak ze 90 minuten in een oven op 90 graden.
8. Verhoog dan de temperatuur tot 140 graden, en bak de buitenkant bruin in 8 a 10 minuten.

Voor de saus
1. Bak de rest van de gesnipperde ui aan in de boter.
2. Deglaceer met azijn.
3. Voeg de bruine fond, de rozijnen en de Luiske siroop toe en breng op termperatuur.
4. Bind het geheel tot een gebonden saus met maiszetmeel.

Tips

Er zijn nog geen tips voor dit recept.

stuur jouw tip voor dit Recept