alamar
voeg dit gerecht toe aan mijn Menu dit recept afdrukken

Recept : Italiaanse polpette

264.jpg

Bereidingstijd : 60 min

Werk : 30 min

Makkelijk - Moeilijk : *

Aangemaakt : 30 november, 2008

Dit recept werd 2241 keer bekeken

10 Ingredienten voor 1 persoon

0.75stukseieren
125ggehakt, gemengd
25gkaas, Parmezaanse
0.1teentjesknoflook
2.5mlolijfolie
22.5gpaneermeel
5gpeterselie
200mltomaten, gepureerd
0.25stuksui
125mlwater

Bereiding :

Voor de balletjes
1. Hak de ui, knoflook en peterselie fijn.
2. Gebruik de helft van de ui voor de balletjes, de ander helft voor de saus.
3. Meng ui, knoflook, peterselie met het gehakt en het paneermeel, de eieren en de kaas in een mengkom.
4. Kneed alles tot een homogene massa. Breng evt. op smaak met peper en zout.
5. Draai het mengsel tot kleine balletjes. Met natte handen blijft het minder kleven.
6. Bak de balletjes licht aan in een pan met olie.

Voor de saus
1. Stoof de rest vande ui aan in wat olie.
2. Voeg de gezeefde tomaten toe, en het water, en kruid met peper en zout.
3. Laat een kwartiertje zachtjes inkoken.

4. Doe de balletjes in de saus en laat ze op een zacht vuurtje 40 minuten koken.

Tips

Er zijn nog geen tips voor dit recept.

stuur jouw tip voor dit Recept