alamar
voeg dit gerecht toe aan mijn Menu dit recept afdrukken

Recept : Crêpes Suzette

nieuwe tip

Bereidingstijd : 30 min

Werk : 30 min

Makkelijk - Moeilijk : **

Aangemaakt : 18 november, 2008

Dit recept werd 3439 keer bekeken

8 Ingredienten voor 1 persoon

100gbloem, witte
40gboter
25mlCointreau
1stukseieren
200mlmelk
50mlsinaasappelsap
5gsuiker, kristal
4gvanillesuiker

Bereiding :

Flensjes / Pannenkoeken :

1. Doe de bloem in een beslagkom.
2. Maak een kuiltje in de bloem en doe de eieren erin.
3. Voeg de melk toe en roer goed.
4. voeg op het einde de helft van de boter gesmolten toe, alsook de vanillesuiker.
5. Zeef het beslag door een puntzeef.

6. Doe een klein beetje boter in een flensjespan en laat uitbruisen.
7. Giet een portie beslag in de pan, en verdeel mooi over het hele oppervalk van de pan door ze aan alle kanten schuin te houden. Probeer met zo weinig mogelijk beslag toch de hele pan de bedekken.
8. Bak goudgeel en draai om.
9. Houd eventueel warm in de over bij 120 graden.

Crêpes Suzette

1. Smelt de rest van de boter in een gewone pan.
2. voeg het sinaasappelsap en de suiker toe en breng aan de kook.
3. Vouw de flensjes in vier, en schik ze per vier in de pan.
4. Laat het geheel kort op temperatuur komen.
5. Giet de Cointreau over het geheel en flambeer.
6. Dien onmiddellijk op.

Tips

Er zijn nog geen tips voor dit recept.

stuur jouw tip voor dit Recept