alamar
voeg dit gerecht toe aan mijn Menu dit recept afdrukken

Recept : Witloof met spek en witte wijnroomsaus

Bereidingstijd : 60 min

Werk : 60 min

Makkelijk - Moeilijk : *

Aangemaakt : 14 november, 2008

Dit recept werd 1099 keer bekeken

7 Ingredienten voor 1 persoon

5gbloem, witte
25gboter
4sneetjesontbijtspek
5gpaneermeel
50mlroom
25mlwijn, witte
2stuksWitloof

Bereiding :

1. Snij het harde stuk uit de witloofstronken en kook ze al een beetje voor. Laat ze goed uitlekken, het bewaar het kookvocht voor de saus.
2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
3. Wikkel rond elk stronkje witloof 2 schelletjes spek en zet ze vast met een tandenstoker.
4. Schik ze in een vuurvaste schotel.

5. Laat de boter smelten en maak een roux met de bloem, de witte wijn en eventueel wat kookvocht.
6. Kruid de saus met peper en zout.
7. Giet de saus in de ovenschotel bij de witloofrolletjes.
8. Strooi paneermeel over het geheel en zet een 30-tal minuten in de oven.
9. Laat op het einde het paneermeel wat bruinen onder de grill als dat nog geen mooie kleur heeft gekregen.

Lekker met aardappelpuree.

Tips

Er zijn nog geen tips voor dit recept.

stuur jouw tip voor dit Recept