alamar
voeg dit gerecht toe aan mijn Menu dit recept afdrukken

Recept : Scampi in de Wok

Bereidingstijd : 45 min

Werk : 45 min

Makkelijk - Moeilijk : *

Aangemaakt : 14 november, 2008

Dit recept werd 2341 keer bekeken

8 Ingredienten voor 1 persoon

30gbamboe, scheuten
1teentjesknoflook
10mlolijfolie
5stuksScampi
70gtagliatelle
0.5stukstomaten
0.5stuksui
30gzeekraal

Bereiding :

1. Maak de scampi's schoon : snij ze een deel door en verwijder het darmkanaal.
2. Snij de ui in grote stukken, Pel de tomaat en snij hem in kleine stukje.
3. Pel de look.
4. Was de zeekraal.
5. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
6. Verhit de olijfolie in de wokpan op een hoog vuur.
7. Voeg de ui toe.
8. Voeg vervolgens de zeekraal toe en roer goed.
9. Voeg de bamboe toe.
10. Pers de look en voeg hem toe.
11. Voeg de scampi's toe.
12. Kruidt met peper en zout ( maar opppassen : zeekraal is van nature al erg zout, dus niet teveel zout toevoegen ! )
13. Blijf al roerend wokken tot de scampi's gaar zijn.
14. Meng er dan de pasta onder.
15. Haal van het vuur, schik in borden of in een schotel en roer er de stukjes tomaat doorheen.

Tips

Er zijn nog geen tips voor dit recept.

stuur jouw tip voor dit Recept