alamar
voeg dit gerecht toe aan mijn Menu dit recept afdrukken

Recept : Sint-JacobsScheldier op een Flensje van Pastinaak

Bereidingstijd : onbekend

Werk : onbekend

Makkelijk - Moeilijk : *

Aangemaakt : 9 maart, 2008

Dit recept werd 1280 keer bekeken

10 Ingredienten voor 1 persoon

2gbieslook
5mlcitroensap
0.25stukseieren
12.5gkaas, oude Brugge
5gmaiszetmeel
40gpastinaak
3stuksSint-JacobsSchelpdier
0.25stukssjalot
60mlvisfond
30mlwitbier

Bereiding :

1. Maak de Pastinaak schoon en rasp ze.
2. Maak in een kom een mengsel van Pastinaak, Kaas, Maiszetmeel, Ei, CitroenSap en gehakte Bieslook.
3. Smeer het mengsel uit op een ingevette bakplaat (evt. op een siliconemat) en bak 8 a 10 minuten in een oven op 180 C.
4. Snijd met een kookring ronde flensjes uit. Je hebt 3 flensjes per persoon nodig.
5. Voor de saus : Snipper de sjalot, en stoof aan, bevochtig met Witbier en Visfond en laat inkoken tot de helft of minder. Giet door de puntzeef en kruid met Peper en Zout.
6. Bak de SintJacobsvruchten in wat olijfolie.
7. Dresseren : plaats op een bord 3 flensjes op een rijtje, met daarop de SintJacobsvrucht, versier met een of twee lepeltjes saus.

Tips

Er zijn nog geen tips voor dit recept.

stuur jouw tip voor dit Recept