alamar
voeg dit gerecht toe aan mijn Menu dit recept afdrukken

Recept : Bierbrood met Rodenbach

Bereidingstijd : 180 min

Werk : 30 min

Makkelijk - Moeilijk : *

Aangemaakt : 17 oktober, 2008

Dit recept werd 2992 keer bekeken

7 Ingredienten voor 1 brood

150gbloem, witte
30ggist, levende
150mlRodenbach bier
30mlsuikerstroop
350gvolkorenmeel
120mlwater
8gzout

Bereiding :

1. Verbrokkel de gist in de mengkom, giet het water en bier erover, dan de bloem, dan het zout en de olijfolie.
2. Kneed 15 minuten
3. Laat ±45 minuten rusten onder een handdoek,
4. Bol het deeg op en plaats het op een bakpapier op de bakplaat of rooster,
5. Laat opnieuw ±60 minuten rusten,
6. Verwarm de oven op 200 C,
7. Bak het brood ±35 minuten, tot de korst mooi bruin is.
8. Haal uit de oven en laat rusten op een rooster.

Tips

Er zijn nog geen tips voor dit recept.

stuur jouw tip voor dit Recept