alamar
voeg dit gerecht toe aan mijn Menu dit recept afdrukken

Recept : Roggeverdommeke

Bereidingstijd : 180 min

Werk : 30 min

Makkelijk - Moeilijk : *

Aangemaakt : 17 oktober, 2008

Dit recept werd 7690 keer bekeken

8 Ingredienten voor 1 brood

125gbloem, witte
40gboter
10ggist, levende
125grogge meel
150grozijnen
3gsuiker, kristal
150mlwater
4gzout

Bereiding :

1. Verbrokkel de gist in de mengkom, giet het water erover, dan de bloem en meel, dan het zout.
2. Kneed 15 minuten
3. Laat 20 minuten rusten onder een handdoek,
4. Werk de rozijnen en/krenten onder het deeg.
5. Opbollen en 20 minuten laten rijzen.
6. Ontgassen, opbollen en het brood vormen tot ene mooie bal.
7. Druk het even in de rogge en plaats op de bakplaat.
8. Laat opnieuw ±60 minuten rusten,
9. Verwarm de oven op 220 C,
10. Bak het brood ±35 minuten, tot de korst mooi bruin is.
11. Haal uit de oven en laat rusten op een rooster.

Tips

Er zijn nog geen tips voor dit recept.

stuur jouw tip voor dit Recept