alamar
voeg dit gerecht toe aan mijn Menu dit recept afdrukken

Recept : Sabayon met Braambessen

132.jpg

Bereidingstijd : 20 min

Werk : 20 min

Makkelijk - Moeilijk : **

Aangemaakt : 21 juli, 2008

Dit recept werd 2029 keer bekeken

5 Ingredienten voor 1 persoon

5gBloemsuiker
70gbraambessen
5mlCointreau
1stukseieren
15gsuiker, kristal

Bereiding :

1. Was de braambessen voorzichtig, laat uitlekken.
2. Overgiet met de helft van de Cointreau, en strooi er dan de poedersuiker over. Schep enkel keren heel voorzichtig om, zodat alle bessen wat likeur en wat suiker krijgen.
3. Doe de eierdooiers met de suiker in een steelpannetje, en klop op een heel zacht vuurtje tot een schuimige massa. Giet er ondertussen beetje bij beetje de rest van de Cointreau bij. Blijf kloppen tot het mengsel zo licht, luchtig, schuimig mogelijk is. Wees voorzichtig met het verwarmen, want eens te warm stillen de eierdooiers en is de sabayon mislukt...
4. Schep de gemarineerde vruchten in een laag cocktailglas. Verdeel de vruchten over het aantal personen, of vul de glazen tot ze ongeveer 2/3 gevuld zijn.
5. Giet er de Sabayon over.
6. Dien onmiddellijk op.

Tips

Er zijn nog geen tips voor dit recept.

stuur jouw tip voor dit Recept