alamar
voeg dit gerecht toe aan mijn Menu dit recept afdrukken

Recept : Spaanse Tomatentaart

118.jpg

Bereidingstijd : 60 min

Werk : 20 min

Makkelijk - Moeilijk : *

Aangemaakt : 8 juli, 2008

Dit recept werd 2186 keer bekeken

8 Ingredienten voor 1 persoon

0.5stuksbladerdeeg
75gchorizo
1.5stukseieren
5mlolijfolie
2gpeterselie
40mlSlagroom
1stukstomaten
0.5stuksui

Bereiding :

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snijd de Chorizo in dunne schijfjes (1 a 2 mm) en daarna in stukjes van ongeveer 1 a 2 cm groot.
3. Snipper de ui.
4. Bak de chorizo in een pan (geen vetstof nodig), en voeg na enkel minuten de ui toe, verlaag het vuur.
5. Breek de eieren in een kom, voeg de room toe, de gehakte peterselie en flink peper en zout. Klop het geheel tot een homogeen mengsel.
6. Rol de bladerdeeg uit over een taartvorm. Drapeer het deeg netjes langs de zijkant van de vorm, en snijd het overtollige stukje weg.
7. Schep de chorizo met ui in de taartvorm, giet de eieren met room erover. Snijd de tomaten in schijfjes van 0.5 cm dik, en schik ze er bovenop.
8. Nogmaals wat peper op de tomaten, en een scheutje olijfolie.
9. Bak 35 minuten in een oven. 200 graden zonder ventilator.

Tips

Er zijn nog geen tips voor dit recept.

stuur jouw tip voor dit Recept