alamar
voeg dit gerecht toe aan mijn Menu dit recept afdrukken

Recept : Crème brûlée van Passievrucht

Bereidingstijd : 90 min

Werk : 30 min

Makkelijk - Moeilijk : **

Aangemaakt : 23 juni, 2008

Dit recept werd 1604 keer bekeken

7 Ingredienten voor 1 persoon

1.25stukseieren
50mlmelk
1.5stuksPassievrucht
75mlroom
10gsuiker, bruine
30gsuiker, kristal
1.25stuksVanillestokje

Bereiding :

1 : Verhit de room, de melk, het in de lengte gesneden vanillestokje en het vruchtvlees van 6 passievruchten in een steelpan op laag vuur. Houd 3 min. tegen de kook aan en laat dan 20 min. staan om de vanille te laten intrekken.
2 : Voeg de eierdooiers en de suiker samen en roer glad, meng dit onder de room. Giet door een zeef om vanillestokje en passievrucht te verwijderen.
3 : Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel het mengsel over ovenschaaltjes van 5 cm breed / 4 cm hoog. Zet de schaaltjes in een bakblik met water tot halverwege de zijkant van de schaaltjes en bak ze zo'n 45 min. of tot ze vast zijn geworden. Haal de schaaltjes uit het blik en laat ze afkoelen in de koelkast.
4 : Verwarm de grill van uw oven voor. Voor gebruik zet u ze terug in het bakblik en hééél belangrijk: bestrooi met een gelijkmatig laagje suiker bruine suiker. Leg veel ijsblokjes rond de schaaltjes om ervoor te zorgen dat ze onderaan koel blijven en zet het blik onder de grill zodat de suiker smelt en goudbruin carameliseert

Tips

Er zijn nog geen tips voor dit recept.

stuur jouw tip voor dit Recept