alamar
voeg dit gerecht toe aan mijn Menu dit recept afdrukken

Recept : Lentesoepje van jonge groenten

105.jpg

Bereidingstijd : 30 min

Werk : 20 min

Makkelijk - Moeilijk : *

Aangemaakt : 8 juni, 2008

Dit recept werd 1118 keer bekeken

7 Ingredienten voor 1 persoon

15gDoperwtjes, verse
250mlgroentebouillon
3gkervel
30gselder, jonge
30gSpinazie
5gVermicelli
30gwortelen, jonge

Bereiding :

1. Spoel de jonge wortelen en selder. Snij de wortelen in kleine stukjes (wortelen in schijfjes van 3 mm, selder in stukjes van 1 cm).
2. Breng de wortelen samen met de erwtjes in de bouillon aan de kook, en laat 20 minuten koken.
3. Spoel ondertussen de spinazie en kervel (enkele malen), en hak dan grof in stukken van max 2 cm.
4. Doe dan spinazie, kervel en vermicelli bij de kokende bouillon en laat nog 5 minuutjes samen koken.

Opmerking : bij soepen worden de groenten vaak eerst aangestoofd. Hier doen we dat bewust niet zodat het vetgehalte lager blijft en de pure smaak van de jonge groentjes helemaal tot zijn recht komt.

Tips

Er zijn nog geen tips voor dit recept.

stuur jouw tip voor dit Recept