alamar
voeg dit gerecht toe aan mijn Menu dit recept afdrukken

Recept : Poireaux Côte d`Azur

102.jpg

Bereidingstijd : 30 min

Werk : 20 min

Makkelijk - Moeilijk : *

Aangemaakt : 5 juni, 2008

Dit recept werd 1397 keer bekeken

6 Ingredienten voor 1 persoon

2gbasilicum
5mlolijfolie
3stuksPrei
3stukstomaten
1stuksui
20mlwijn, witte

Bereiding :

Voor dit gerechtje gebruik je best kleine, jonge preitjes.

1. Snij de ui fijn.
2. Snijd de tomaten tot blokjes :
- pel de tomaten : ( snijd onderaan een kruisje in, dompel ze 15 seconden in kokend water, en koel ze direct af in koud water. dan zijn ze makkelijk te pellen)
- snijd de tomaten in 4.
- snijd de pitten en het binnenste van de tomaten weg
- druk het vruchtvlees op de snijplank en snijd reepjes van 5 mm
- snijd de reepjes dwars tot blokjes van 5x5 mm
3. Maak de preitjes schoon en blancheer in zijn geheel in lichtgezouten kokend water.
4. Verhit olijfolie in een pan.
5. Stoof de ui tot ze goudbruin is.
6. Voeg tomaten toe.
7. Eens op temperatuur, voeg de witte wijn toe, en kruid met peper en zout.
8. Als alles bijna klaar is, voeg dan de preitjes toe, dek af en laat nog even sudderen.
9. Werk af met wat plukjes basilicum.

Tips

Er zijn nog geen tips voor dit recept.

stuur jouw tip voor dit Recept