alamar
voeg dit gerecht toe aan mijn Menu dit recept afdrukken

Recept : Geitenkaastaartje met Tomaat

100.jpg

Bereidingstijd : 30 min

Werk : 20 min

Makkelijk - Moeilijk : *

Aangemaakt : 5 juni, 2008

Dit recept werd 1399 keer bekeken

7 Ingredienten voor 1 persoon

0.5gAardappelen
5gbasilicum
0.25stuksbladerdeeg
75ggeitenkaas
5mlolie, arachide
5mlolijfolie
0.5stukstomaten

Bereiding :

1. Maak eerst Basilicum-olie :
- pluk de blaadjes basilicum. (houd er enkele over voor de garnituur)
- doe ze samen met de olijfolie en arachide-olie in een klein pannetje, en verwarm dit eventjes zodat de smaken goed vermengen.
- laat 10 minuutjes afkoelen
- pureer de olie met blaadjes in een blender
- giet door een fijn zeefje en bewaar in een olieflesje.

2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
3. Snijd de aardappel in dunne schijfjes van 3-4 mm.
4. Kook de aardappel-schijfjes deels gaar, bvb 8 minuten in de microgolf.
5. Snijd de tomaat in dunne schijfjes van 3-4 mm.
6. Dresseer een rondje bladerdeeg (15 cm), ofwel een spie met daarop schijfjes aardappel, tomaat en geitenkaas.
7. zet het taartje 10 minuten onder de grill,
8. Besprenkel met de basilicum olie en dien op.

Tips

Er zijn nog geen tips voor dit recept.

stuur jouw tip voor dit Recept