alamar
voeg dit gerecht toe aan mijn Menu dit recept afdrukken

Recept : Avocadocreme met Gamba's

94.jpg

Bereidingstijd : 15 min

Werk : 15 min

Makkelijk - Moeilijk : *

Aangemaakt : 16 mei, 2008

Dit recept werd 1758 keer bekeken

7 Ingredienten voor 1 hapje

0.13stuksAvocado
2mlBalsamico azijn
1mlcitroensap
2stuksGamba
1gkervel
6mlolijfolie
20mlSlagroom

Bereiding :

1. Laat de gamba's 8 minuutjes koken in bouillon. (water met bouillon-blokje)
2. Pel ze en snij ze in kleine blokjes.
3. Maak een vinaigrette van azijn, olijfolie, peper en zout en kruid/marineer er de gambablokjes mee.
4. Lepel de avocado's uit, en doe vruchtvlees samen met de room en het citroensap in de mixer/blender, mix tot een moes.
5. Neem een klein glaasje. Vul met afwisselend laages van gambablokjes en avocado-moes.
6. Werk af met enkele plukjes kervel.

Tips

mijn ervaring met gamba's en scampi's die je kookt is dat ze taai worden, en heel veel aan smaak verliezen.
Snij ze daarom in rauw in stukjes en bak ze kort aan in hete arachide olie - kruiden mag natuurlijk, afhankelijk van ieders smaak.
stuur jouw tip voor dit Recept