alamar
voeg dit gerecht toe aan mijn Menu dit recept afdrukken

Recept : Zalmmoot met Hoegaarden Witbier

67.jpg

Bereidingstijd : 30 min

Werk : 30 min

Makkelijk - Moeilijk : **

Aangemaakt : 24 april, 2008

Dit recept werd 1281 keer bekeken

7 Ingredienten voor 1 persoon

50gboter
3mlcitroensap
1.5stukseieren
25mlHoegaarden Witbier
10mlolijfolie
25mlroom
150gZalm, verse

Bereiding :

Dit is een iets moeilijker recept. Je moet daarom alles goed voorbereiden en klaar binnen handbereik hebben.
1. Begin met de boter te klaren : laat ze smelten in een klein pannetje op een heel laag vuurtje. Eens alles gesmolten houd je de pan flink schuin en schep je met een lepel het witte deel dat bovendrijft eraf, tot je enkel de gele vetstof overhoudt.
2. Bereid de rijst of aardappelen en de groenten, die je bij het gerecht wilt serveren.
3. Bak de zalmmoten in olijfolie. Zodra ze gaar zijn, het vel verwijderen, de graten eruit halen. Houd ze warm in de oven.
4. Bereid de saus : Doe de eidooiers samen met het bier en het citroensap in een kookpan met dikke bodem. Plaats dit op een zacht vuurtje en breng al kloppend zachtjes aan de kook.
5. Voeg langzaam de boter toe aan de saus, terwijl je blijft kloppen.
6. Werk af met de geklopte room, en evt. peper en zout.

Tips

Er zijn nog geen tips voor dit recept.

stuur jouw tip voor dit Recept