alamar
voeg dit gerecht toe aan mijn Menu dit recept afdrukken

Recept : Garnalencocktail

Bereidingstijd : 15 min

Werk : 15 min

Makkelijk - Moeilijk : *

Aangemaakt : 20 maart, 2008

Dit recept werd 2308 keer bekeken

9 Ingredienten voor 1 persoon

5mlcitroensap
60gGarnalen
12mlJenever
5mlKetchup
0.2stuksKropsla
0.2stuksKrulsla
50mlroom
1.25stukstomaten
0.25stuksWitloof

Bereiding :

1. De slasoorten schoonmaken, het witloof en de kropsla in reepjes snijden.
2. Pel voorzichtig 2 tomaten, ontpit ze en verdeel in reepjes.
3. In glazen schaaltjes enkele reepjes kropsla, een paar blaadjes molsla, krulsla en reepjes witloof schikken. De blaadjes moeten boven het schaaltje uitsteken. In het midden vooraan gepelde garnaaltjes schikken en enkele reepjes tomaat.
4. Voor de saus de rest van de tomaten pellen en ontpitten. Fijnmixen met een beetje citroensap. Door een zeef halen en vermengen met de half stijfgeklopte room, de jenever, peper en een scheut ketchup.
5. De schaaltjes serveren op een bedje van ijs. De saus over de cocktail napperen of apart erbij geven.


Tips

Er zijn nog geen tips voor dit recept.

stuur jouw tip voor dit Recept