alamar
voeg dit gerecht toe aan mijn Menu dit recept afdrukken

Recept : Konijn met Pruimen

Bereidingstijd : 90 min

Werk : 60 min

Makkelijk - Moeilijk : *

Aangemaakt : 20 maart, 2008

Dit recept werd 2193 keer bekeken

15 Ingredienten voor 1 persoon

5mlazijn
5gbloem, witte
25gboter
0.5sneetjesbrood, wit
150gkonijn
0.25stukskruidentuiltje
0gmaiszetmeel
5mlmosterd
0gpeterselie
100gpruimen, gedroogd
25grozijnen
80mltrappistenbier
0.5stuksui
25mlvleesbouillon
180mlwijn, witte

Bereiding :

1. Het konijn in stukken snijden. De uien pellen en grof hakken. Het vlees kruiden met peper en zout en de stukken in bloem wentelen.
2. Aan alle kanten mooi bruin bakken in hete boter. Uit de pan halen en de uien lichtbruin fruiten.
3. De stukken konijn weer toevoegen en de wijn en het bier erbij gieten. Het kruidentuiltje toevoegen en gedurende 1 uur zachtjes laten stoven met het deksel op de pan. Wat bouillon toevoegen zodat het vlees blijft onderstaan.
4. Ondertussen de pruimen en de rozijnen laten zwellen in lauw water.
5. Het kruim van het brood in dobbelsteentjes snijden en goudbruin bakken in olie met boter.
6. De peterselie fijnhakken.
7. Het zetmeel en de mosterd losroeren in wat azijn.
8. De stukken konijn op een dienschaal scheppen, de saus binden met mosterd en het zetmeelmengsel. De pruimen en de rozijnen toevoegen en ze even laten doorwarmen.
9. De saus over het konijn scheppen en bestrooien met gebakken broodkorstjes en gehakte peterselie.

Tips

Er zijn nog geen tips voor dit recept.

stuur jouw tip voor dit Recept