alamar
voeg dit gerecht toe aan mijn Menu dit recept afdrukken

Recept : Appeltaart

6.jpg

Bereidingstijd : 60 min

Werk : 10 min

Makkelijk - Moeilijk : *

Aangemaakt : 4 maart, 2008

Dit recept werd 1600 keer bekeken

6 Ingredienten voor 1 taart

4stuksappel
1stuksbladerdeeg
1stukseieren
200mlroom, zure
30gsuiker, kristal
8gvanillesuiker

Bereiding :

Plaats het uitgerolde deeg over een taartvorm van ongeveer 25 cm diameter, en snijd de overschot aan de randen weg.
Schil de appels en versnijd ze in partjes en verdeel ze over de taartvorm.
Meng het ei, room en suiker en klop het geheel tot het goed gemengd is.
Verdeel het over de taartvorm.
Bak 30 minuten in een oven bij 180 C.
Haal na het bakken uit de vorm, en laat even afkoelen op een rooster.


Tips

Appels schillen gaat het snelst als volgt :
1. Schil de appel in zijn geheel,
2. Verwijder het klokhuis met een appelboor,
3. Versnijd in partjes
Schil de appels pas vlak voor u ze gaat verwerken,
Bewaar ze eventueel in koud water met citroen om te voorkomen dat ze verkleuren.
stuur jouw tip voor dit Recept