alamar
voeg dit gerecht toe aan mijn Menu dit recept afdrukken

Recept : Appeltaart met Amandelen

Bereidingstijd : 45 min

Werk : 15 min

Makkelijk - Moeilijk : *

Aangemaakt : 17 maart, 2008

Dit recept werd 1933 keer bekeken

8 Ingredienten voor 1 taart

75gamandelpoeder
4stuksappel
75gbasterdsuiker
1stuksbladerdeeg
50gboter
1stukseieren
100mlroom
75gsuiker, kristal

Bereiding :

1. De appelen schillen, de klokhuizen verwijderen en het vruchtvlees in schijfjes snijden.
2. Kristalsuiker, basterdsuiker en amandelpoeder vermengen.
3. Het ei en de room loskloppen.
4. Het deeg uitrollen. Een taartvorm met diameter van 25 cm met het deeg bekleden. De randen goed aandrukken en met een vork gaatjes in de bodem prikken.
5. De schijfjes appel in waaiervorm op de bodem schikken. Bestrooien met het suikermengsel en begieten met het roommengsel. Enkele klontjes boter op de vulling leggen.
6. De taart 30 minuten bakken in een oven van 170°.

Tips

Maak je liever zelf de taartdeeg in plaats van een kant-en-klaar deeg, dan vind je het recept hier.
stuur jouw tip voor dit Recept